رئیس دانشگاه پیام نور مازندران گفت: نخستین دوره مسابقات سراسری برنامهنویسی دانشجویی ای سی ام(ACM) در دانشگاه پیام نور بابل برگزار میشود.
به گزارش شلمچه نیوز، اسدالله دیوسالار در نشست هماهنگی مسابقات دانشجویی ایسیام در سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور مازندران با بیان اینکه دانشگاهها به عنوان محور توسعه و میزبان سرمایههای اجتماعی باید بتوانند پاسخگوی نیاز جامعه باشند و بستر لازم را برای رشد و بالندگی دانشجویان فراهم کنند، افزود: برگزاری این گونه مسابقات میتواند نقش تاثیرگذاری در ارتقا علمی سطح دانشجویان داشته باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور مازندران تا کنون میزبان برگزاری چندین دوره همایش ملی بود، افزود: دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور توانسته است در جهت توسعه عدالت آموزش اجتماعی در جامعه موفق و سرآمد باشد.
رئیس دانشگاه پیام نور مازندران به برگزاری نخستین مسابقات سراسری برنامهنویسی دانشجویی ایسیام(ACM) اشاره کرد و افزود: دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه دولتی ایران در نظر دارد با هدف هویت بخشی به فعالیتهای علمی ، شناسایی استعدادهای برنامه نویسی و ایجاد انگیزه در دانشجویان نخستین مسابقه کشوری برنامهنویسی دانشجویی ایسیام را برگزار کند.
دیوسالار افزود: این مسابقات با حضور بیش از ۵۰ تیم از سراسر کشور، در تاریخ ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه پیام نور مازندران در مرکز بابل برگزار میشود.
وی با اشاره به ملاک انتخاب بابل و مازندران به عنوان میزبان مسابقه، یادآور شد: وجود امکانات سخت افزاری مازندران و امکانات نرم افزاری چون هیئت علمی و کادر مناسب اجرایی در برگزاری بهینه ملاک انتخاب این دوره از مسابقات بوده است.
رئیس دانشگاه پیام نور بابل نیز با بیان اینکه با توجه به رشد روز افزون صنعت نرمافزار و تکنولوژیهای مربوطه، نیاز به برنامه نویسان، طراحان و مشاغل مربوط به این صنعت و تکنولوژی هر روز بیشتر میشود، اظهار کرد: دانشگاه پیامنور در راستای ارتقا سطح علمی دانشجویان و برقراری ارتباط با صنعت در جهت رشد و شکوفایی استعدادهای برنامهنویسی تصمیم به برگزاری این نوع مسابقات در سطح ملی نمود که برای نخستین بار در دانشگاه پیام نور بابل برگزار میشود.
سید محمد باقری از تشکیل کمیته داوری و علمی برای برگزاری این مسابقات خبر داد و گفت: بابل میزبان مهمانان کشوری، استانی و شهرستانی در این مسابقات خواهد بود.
وی با اشاره به مزایای این مسابقه، تصریح کرد: برگزاری این مسابقات به شرکتهای برنامهنویسی که در حوزه صنعت فعال هستند این امکان را میدهد که دانشجویان نخبه حوزه برنامهنویسی را کشف و شناسایی کرده و از آنها در عرصههای مختلف بهرهمند شوند.
باقری با اشاره به اینکه در این دور از مسابقات بیش از ۵۰ تیم حضور خواهند یافت که پنج تیم برگزیده و به مسابقات برنامهنویسی غرب آسیا اعزام میشوند، گفت: دانشگاه پیام نور در صدد استمرار برگزاری این مسابقات بوده و بر کیفیت علمی و چگونگی روند برگزاری آن با بکارگیری داوری منصفانه و تخصصی تاکید دارد.
دبیر کمیته علمی مسابقات برنامهنویسی دانشجویی ایسیام نیز اظهار کرد: مسابقات برنامه نویسی ایسیام بزرگترین گردهمایی رقابتی دانشجویان جهان است که هر ساله به صورت جهانی با شرکت ۱۰۰ تیم برتر از دانشگاههای مختلف جهان برگزار میشود.
سید سعید میرکمالی با بیان اینکه برای انتخاب این ۱۰۰ تیم برتر، مسابقات منطقهای در نقاط مختلف جهان برگزار میشود که میزبان مسابقات منطقهای ایران قبل از مسابقات جهانی، دانشگاه شریف بود، افزود: دانشگاه پیام نور برای نخستین بار اقدام به برگزاری مسابقات آمادگی برای این اتفاق جهانی در برنامهنویسی کامپیوتر به میزبانی دانشگاه پیام نور استان مازندران در مرکز بابل نمود.
وی، زمان برگزاری مسابقات را در دو روز متوالی در تاریخ ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت ماه اعلام کرد و افزود : روز نخست به مراسم افتتاحیه، برگزاری مسابقه تمرینی جهت آمادگی تیمها و آشنایی آنها با سیستم مسابقه و همچنین تست نرمافزارهای سیستم اختصاص یافته است و در روز دوم که زمان برگزاری مسابقه اصلی است،۹ سوال به شرکت کنندهگان داده میشود که باید در مدت ۵ساعت به آنها پاسخ دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور بابل افزود: سوالات این دوره از مسابقات بر پایه برنامهنویسی در پایههای ریاضیات، مهندسی و با کاربردهای صنعتی طراحی شده است.
دبیر کمیته علمی مسابقات برنامهنویسی دانشجویی ایسیام همچنین به قوانین برگزاری این مسابقات اشاره کرد و افزود: این مسابقات به صورت تیمی که هر تیم شامل سه عضو دانشجو و یک سرتیم میباشد برگزار شده و به جز اعضای سه نفره تیمها شخص دیگری نمیتواند به این افراد کمک کند و در طول مسابقه نیز هیچ دسترسی به اینترنت وجود ندارد.
میرکمالی زمینهسازی برای پیشرفت و ارتقای سطح برنامهنویسی حرفهای در کشور،کمک به صنعت برنامهنویسی در جهت شناسایی، جذب و پرورش استعدادهای جوان کشور، تشویق جوانان مستعد ، خلاق و گسترش انگیزه و روحیه خودباوری،ساماندهی و حمایت از تیمهای برگزیده برای شرکت در مسابقات بینالمللی و تشویق دانشآموزان و دانشجویان برای ورود به عرصه برنامهنویسی را از جمله اهداف برگزاری این مسابقات برشمرد.