آ آقای «حسام راد» هم یکی از آنهایی هست که دوربین فیلمبرداریاش را رها کرد به سراغ پرورش قناری رفت.
راد فارغالتحصیل رشته کارگردانی هست و جدید وقتی که بیستوشش سال داشت به تفکر پرورش قناری افتاد. او در مورد حرفه عجیبش این طور توضیح میدهد: «ازبچگی به قناری علاقه داشتم. از همان ایام همیشه یک قفس قناری در گوشه اتاقم بود؛
از همان ایام همیشه یک قفس قناری در گوشه اتاقم بود؛ اما ۱۰ سال هست که به طور حرفهای آن را پرورش میدهم. تا ۱۰ سال پیش کارگردانی میکردم؛ اما عشق به پرورش قناری کمکم زیادتر و مبدل به کار کلیدی من گردید.
از جنبه اقتصادی هم پرورش قناری بد نیست. »
در ابتدا کار اصلیام را رها نکردم. کارم آزاد بود. در راستای رشته تحصیلیام هم کار میکردم. مدتی در کنار کار اصلیام پرورش قناری را هم انجام میدادم. یک اتاق از منزلم را مبدل به اتاق پرورش قناری کردم. پس از اینکه نگاه کردم این کار از دیدگاه اقتصادی به صرفه هست، کار اصلیام را رها کردم.»
با ریسک بالا
» پرورشدهنده قناری البته تشریح میکند که شرایط پرورش قناری مخصوص هست. او توضیح میدهد: «پرورش قناری مقررات خاصی دارد، از جنبه بهداشتی، از دیدگاه تعداد قناری و دستگاه اتوماسیون لازم هست مقرراتی را رعایت کرد.
در حال حاضر من۳۰۰ عدد یعنی۱۵۰ جفت قناری دارم و سالن پرورشم هم ۴۰ متر مفید هست.»
هم حالا یادم نیست که با چه میزان سرمایه کار را آغاز کردم، ولی در حال حاضر با پانزده تا بیست میلیون تومان میتوان پرورش قناری را آغاز کرد.
»
» حسام راد در مورد ریسک کاری که در پرورش قناری وجود دارد، توضیح میدهد: «ریسک این کار خیلی بالاست. اصطلاحاً پرورشدهندگان میگویند که قناری یکمشت پر هست، با یک باد محتمل هست که از بین برود.
قناری را میتوان با مرغداری قیاس کرد.
انواع و اقسام بیماریها و مریضیها در قناری آفت هست.
ورود و خارج شدن به سالن پرورش لازم هست رعایت گردد.
یک هنگام اگر قناری خریداری گردد، اگر مریض گردد، سریعاً جابه جایی پیدا میکند. »
» راد علی رغم مشکلاتی که پیش روی پرورش قناری وجود دارد، تشریح میکند که اگر بار دیگر به دنیا بیاید، دوباره هم حاضر هست پرورشدهنده قناری گردد. »
به دنبال فدراسیون قناری
» راد در مورد تفاوت پرورش دادن پرندگان در ایران و سایر کشورها توضیح میدهد: «در دنیا و در کشورهای اروپایی قناری فدراسیون رسمی دارد.
در ایران البته این طور نیست. ما تاکنون یک دفتر، یک انجیاو و دفتر مهارتی در راستای قناری یا حتی پرندگان زینتی نداریم.
در حال حاضر قناری ما را کشورهای همسایه میبرند.
عموماً این کار هم بهصورت قاچاق انجام میشود. اگر فدراسیون و دفتری تأسیس گردد، ما قناری را حتی به کشورهای اروپایی هم میتوانیم صادر کنیم.
پرورشدهندگان قناری پابهپای پرورشدهندگان دیگر کوشش میکنند. قناری نژادهای متفاوتی دارد. قناری هر سال در کشورهای اروپایی پیکارهای و نمایشگاههای بینالمللی دارد.
اگر دفتری وجود دارا باشد و سازماندهی گردد، به معنی حقیقی پرورش قناری صنعت میشود.
سالهاست ما در تکاپوی این هستیم که این قناری را ثبت جهانی کنیم.»
قناری نژادهای متفاوتی دارد. قناری که من کار میکنم و بیشتر دوستان دیگر روی آن کار میکنند، قناری رسمی پایهبلند، نژاد خود ایران هست.
در قناری نژاد رسمی پایهبلند ایرانی عموماً رقمهای هنگفتی جابهجا میشود.
یک دسته پرورشدهنده آماتور و مرسومی می باشند، یکی دسته هم پرورشدهندگانی می باشند که خیلی حرفهایاند.
قناریها بین پرورشدهندگان معامله میشود. » » از دیدگاه حسام راد پرورش قناری در ایران میتواند به پشتوانه پولی، سرگرمی و تجارتی مطلوبی مبدل گردد، البته همه اینها زمانی پژوهشگر خواهد گردید که فدراسیون قناری در کشور تأسیس گردد.
منبع:صبح نو